KÜLFÖLD

A Ryanair járatán, kényszerleszállás után kellett világra hoznia kisfiát

Felszállás után indult be a szülés, a gépet eltérítették, majd kényszerleszállás után jöhetett világra a kisfiú.
  • Szerző: Ripost

A 28 éves Lauran McLean Teneriféből utazott vissza Birminghamba, amikor egy órával a felszállás után megkezdődtek szülési fájdalmai. Legnagyobb szerencséjére egy ismeretlen szülésznő, Angela Chamberlain is a gépen utazott, szintén hazafelé tartva vakációjáról.

A szülés hírére a gép azonnal irányt váltott, és pozíciójához legközelebb lévő leszállópálya fel fordult, ami történetesen Portugália Faro nevű városa volt.

A szülésznőnek szerencsés módon volt kapcsolata az Algarvei Faro kórházzal, így már a landoláskor ott várt egy rohamkocsi a kismamára.

A nő álmában sem gondolta, hogy majd a repülőn fog elkezdeni vajúdni, hiszen még tíz hét volt hátra a kiírt időpontig, így biztonságosnak gondolta a hazaútjukat. Azonban a szülésznő mindent megtett, hogy segítsen rajta, végig mellette volt és segített neki, hogy ne 30 000 láb magasan jöjjön világra a csecsemő.

A gép leszállását követő öt percen belül sürgősségi mentőbe segítették, és tíz perccel később megszületett Oscar. A fiúcska csak 15 percig volt az országban, de megkapta a portugál útlevelet. A kis Oscar Jacob Wall 1,5 kilóval született meg.

A büszke apuka később azt nyilatkozta, hogy a portugáliai születés egy jel, hogy kisfia lesz a következő Ronaldo.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?