KÜLFÖLD

A repülőtéren hagyta fiait egy apa, aki nem látott más kiutat

Két súlyos gyermek-veszélyeztetési ügyről beszél mindenki Oroszországban: egy szibériai házban négy gyereket találtak szörnyű körülmények között, ráadásul egy férfi két kisfiát otthagyta a moszkvai repülőtéren.
  • Szerző: Ripost

A már megírta az erdélyi Maugligyerek történetét, most pedig Oroszországban hasonlóan borzasztó körülmények között találtak kisgyerekeket. Egy szibériai elhagyatott házban élt édesapjukkal négy gyermek fűtés és világítás nélkül, még ablakok se voltak a házon. A kicsikre véletlen bukkant rá egy férfi, aki a kutyáját kereste, és azonnal értesítette az illetékeseket, akik akkor toppantak be a házba, amikor egyikük egy lavórból épp koszos vizet öntött a kezére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

Mint a külföldi hírekből kiderült, az édesapa már három hónapja élt így a gyerekekkel. Miután házuk rohadni kezdett, menniük kellett, és kivettek egy szobát, ahol egy üveg vodkát és élelmiszert kért a tulaj, majd lopni kezdtek tőle. A gyerekek éhesek voltak, az anyjuk részeg, és két hónap után betelt az apánál a pohár: megverte a tulajt, aki feljelentette. Gyermekeit féltve költözött be a romos házba, a hatóságok elől menekülve, miközben a nő is otthagyta őket. A négy gyermeket átmenetileg egy nevelőotthonban helyezték el, őt pedig letartóztatták, miután feladta magát a rendőrségen.

A másik eset két kisfiúval történt meg: apjuk otthagyta őket a seremetyjevói repülőtéren. Az öt- és a nyolcéves gyerekek hátizsákjában iratok voltak és egy üzenet, amelyben apjuk azt kérte a megtalálóktól, helyezzék el a fiúkat gyerekotthonba, mivel nehéz anyagi helyzetben van. Azt ígérte, később értük megy, és csak annyit kér, ne szakítsák el őket egymástól.

A két fiút kivizsgálásra kórházba szállították, ahol pszichológusok is beszélnek velük. Édesanyjuk, aki korábban szó nélkül elhagyta a családját, értesült a hírekből a történtekről, magához akarja venni a gyerekeket. Korábbi tette miatt a gyerekek valószínűleg állami gondozásba kerülnek.

Az apuka a hatóságoknál feladta magát, és elmondása szerint megbánta tettét, és bocsánatot kért fiaitól – írja az Izvesztyija című lap.

És ezeket olvastad már?