KÜLFÖLD

A politikus megerőszakolt és megölt egy férfit, majd jött az áramütés...

Valószerûtlen és bizarr gyilkosságot, majd öngyilkosságot követett el egy német politikus Berlinben, legalábbis a rendőrség gyanúja szerint.
  • Szerző: ripost

Mint arról a Bild beszámolt, hétfőn megtalálták saját berlini lakásában a 44 éves kalózpárti képviselő, Gerwald Claus-Brunner holttestét - és mellette egy másik halott férfi is hevert. Az ügy egészen elképesztő: Claus-Brunner a gyanú szerint megerőszakolta, majd megfojtotta a 30 év körüli férfit, majd öngyilkosságot követett el, mégpedig egészen bizarr módon: áramütéssel. Az ügy háttere egyelőre tisztázatlan, a rendőrség vizsgálja a helyszínt és az indítékokat.

Gerwald Claus-Brunner öt éve volt a "rendszeren kívüli" viccpárt, a Kalózpárt képviselője a berlini helyi képviselőházban - ez a testület nagyjából a Fővárosi Közgyűlés megfelelője. A Kalózpárt most  azt közölte: a politikus gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.

A Spiegel szerint a Kalózpárt a következőket írta róla halála után:

Faxe, ahogy mi mindannyian hívtuk, sohasem volt egyszerű ember, és sohasem volt egyszerű a dolga. Mindannyian tudnánk róla saját történeteket mesélni. Faxe! Hiányozni fogsz!

És ezeket olvastad már?