KÜLFÖLD

A nigériai maffia már Európában szedi áldozatait

Különösen brutálisak! Ezzel a felütéssel adott ki figyelmeztető jelentést a német hírszerzés arról, hogy a Fekete fejsze nevû nigériai maffia már megvetette a lábát Olaszországban és Spanyolországban, most pedig Németországban terjeszkedik.
címkék:
  • Szerző: WM

Nigériából érkezik a harmadik legtöbb migráns Németországba, tavaly például 30 százalékkal többen léptek német területre, mint az azt megelőző évben. 2018-ban tízezer menedékkérelmet nyújtottak be nigériai bevándorlók, de nagy részüket elutasították a német hatóságok.

Ugyanakkor riasztó, hogy az elutasított menedékkérelmű nigériaiaknak mindössze két (!) százalékát tudják csak kitoloncolni az országból.

Az illegálisan az országban tartózkodó bevándorlók bűnözésből tartják fenn magukat. A legtöbben prostitúcióból vagy drogkereskedelemből élnek. A Nemzetközi Migrációs Szervezet jelentése szerint az Európába vándorolt nigériai nők több mint 80 százalékát szexuálisan kihasználják, magyarul prostitúcióra kényszerítik.

Olaszországban már meghaladta a százezret a nigériai népesség száma, ráadásul az olasz maffia többször hadat üzent nekik, mivel kezdik kiszorítani őket a több évtizede uralt területekről.

Az egyik legismertebb nigériai bűnbanda a Fekete fejsze. A német hírszerzés az egyik bizalmas jelentésében arról ír, hogy ez a szervezet brutális eszközöket használ, és már Németországban is megkísérli érvényre juttatni az akaratát a drogkereskedelem, az embercsempészet és az illegális prostitúció területén. Vizsgálják azt is, hogy milyen összefonódás van a bűnbandák és a terrorszervezetek között.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?