KÜLFÖLD

A német rendőrök erőszakosan földre tepertek egy szövetségi képviselőt, mert nem viselt maszkot – videó!

A jobboldali politikusnak orvosi igazolása volt arról, hogy egészségügyi okok miatt nem tud maszkot hordani. de az egyenruhásokat ez sem érdekelte.

Körülbelül féltucat rendőr igazoltatta, erőszakosan földre vitte, az aszfaltba nyomta a fejét, majd bilincsbe verve elvitte a német szövetségi parlament alsóházának (Bundestag) egyik ellenzéki képviselőjét szerda délután, egy korlátozóintézkedések elleni demonstráción Berlin belvárosában.

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) politikusa, Karsten Hilse hiába mondta a szolgálatot teljesítő rendőröknek, hogy parlamenti képviselő és a mentelmi joga van, ez nem igazán hatotta meg őket. Ahogy az sem, hogy a képviselőnél volt egy orvosi igazolás, mely szerint nem kell maszkot hordania egészségügyi okok miatt. A rendőrök egyébként később azt mondták, hogy ezt a dokumentumot nem találták hitelesnek – írja a német Bild internetes kiadása.

Az agresszív rendőri intézkedésről több amatőr videó is készült, melyek futótűzként terjedtek el a nagy közösségi oldalakon. A felvételeken jól látszik, hogy a jobboldali politikust először egy kirakat üvegének szorítja neki teljes erőből 5-6 egyenruhás, majd minden előjel nélkül egyszer csak földre viszik és az aszfaltba nyomják az arcát, hogy megbilincselhessék. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a képviselő együttműködő volt, illetve az eseményeket szemlélők közül többen is kiabáltak a rendőröknek, hogy épp egy képviselővel szemben intézkednek.

A Bild megkeresésére a berlini rendőrség megerősítette a politikus letartóztatásának tényét. A hatóságok tájékoztatás szerint az 55 éves Karsten Hilse adatait rögzítették, majd elengedték. A képviselő a közösségi oldalán abszurdnak nevezte a történteket. Szerinte egyértelműen rendőri túlkapás történt, hisz ő mindösszesen egy egyszerű szabálysértést követett el.

A döbbenetes esettel egyébként nem foglalkozott kiemelten a német főáramú média, mindösszesen pár gyorshírben tettek róla említést. Nos, abba bele se merünk gondolni, hogy mi lett volna a hazai balliberális sajtó, illetve a brüsszeli elit reakciója, ha hazánkban léptek volna fel hasonlóképpen egy ellenzéki képviselővel szemben a magyar rendőrök...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?