KÜLFÖLD

A német olvasók 82 százaléka Orbán Viktort támogatja

Szavazásra tette fel olvasói között a magyar miniszterelnök javaslatát a Die Welt. Orbán Viktor egy hétvégi interjúban azt ajánlotta, hogy a migráció és a határvédelem kérdései Brüsszeltől kerüljenek a schengeni övezet belügyminisztereinek kezébe.
  • Szerző: RIPOST

A javaslatot hétfőn a német Kereszténydemokrata Unió belügyi kérdésekkel foglalkozó vezető szakpolitikusa, Armin Schuster is támogatta. Kiemelve, hogy a schengeni rendszer gondjai miatt az európai polgárok egyre kevésbé bíznak a biztonság európai ígéretében.

A belső határőrizet nélküli európai uniós térség biztonsága terén változatlanul súlyos hiányosságok mutatkoznak, és még mindig nincsen közös európai menekültügyi rendszer.

A Die Welt című német lap ezután szavazásra tette fel a kérdést olvasói körében. Kedd délután 5 óráig 5040-en szavaztak: 82% szerint a magyar miniszterelnök javaslata segítene a migráció kezelésében az EU-ban, az olvasók 10% semleges választ adott, s mindössze 8% véli úgy, hogy ezzel a módszerrel nehezebben lehetne európai megoldásokat találni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?