KÜLFÖLD

A német egyházak megijedtek egy magyar kiállítástól

Az egyházak nem mentek el a keresztényüldözésről szóló kiállítás megnyitójára, mondván, sérti az országban élő muszlimok érzékenységét.
  • Szerző: F.G.

Münchenben, a magyar főkonzulátus kultúrtermében kiállítás nyílt a keresztények üldözéséről a Közel-Keleten.

A jövő hónap közepéig megtekinthető kiállítás megrendezésében a bajorországi kormánypárthoz, a Keresztényszociális Unióhoz, a CSU-hoz közel álló Hanns-Seidel Alapitvány is fontos szerepet játszott - írja az infostart.hu.

Az egyéni sorsok és a kulturális örökség pusztulását bemutató tárlat megrendezése elől valamennyi müncheni kiállítóterem elzárkózott. Elutasító válaszukban azzal érveltek, hogy semmi esetre sem akarják megsérteni a bajor földön élő muszlimok érzékenységét.

Feltűnő volt az is, hogy a megnyitóra meghívott katolikus és protestáns egyházi személyiségek sem jöttek el, de nem is képviseltették magukat.

Jól értesült források szerint a katolikus és a protestáns felekezeti vezetők attól tartanak, hogy egy ilyen jellegű kiállítás esetleg hátrányosan érinti az iszlám hitűek integrálására kezdett állami és polgári szintű erőfeszítéseket. Holott, mint a Hanns-Seidel-Alapítvány nevében felszólaló Wolfgang Krug kifejtette, még Németországban is, a Sziriából vagy Irakból érkezett muszlimok a menekült-otthonokban gyakran támadnak rá keresztény migránsokra.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?