KÜLFÖLD

A muszlim nők kétszer annyi abortuszt végeztetnek el, mint a dánok

Megdöbbentő a Dán Országos Egészségügyi Testület friss jelentése, különösen azért, mert a Korán tiltja az abortuszt és azt gyilkosságnak tekinti.
  • Szerző: SZM

A muszlim nők és az abortusz viszonyáról ezt írja a mohamed.hu, a magyarországi muszlimok lapja: “Az iszlám vallás egyik alapvető célja az emberi faj fenntartása a házasság útján történő utódnemzésen keresztül. Az iszlám ennek érdekében tiltja a végleges fogamzásgátlást (a meddővé tételt), ahogyan tiltja az abortuszt is, mely a Korán szerint gyilkosság.

„Ne öljétek meg a gyermekeiteket a szegénységtől félve, mi ellátjuk őket és titeket is. Bizony, nagy bűn az ő megölésük!” (Korán 17:31)”

Ennek fényében különösen érdekes a Dán Országos Egészségügyi Testület friss jelentése, amely szerint a muzulmán országokból érkező bevándorló nők majdnem kétszer annyi abortuszt végeztetnek el, mint a dánok. Különösen az iráni, libanoni, iraki és pakisztáni nőkre igaz ez a megállapítás.

A statisztikák meglepték Kassem Rachidot is, az Aabenraa városában lévő Arab Szövetség elnökét. Azt mondta, hogy az abortusz biztosan családi vitákra vezethető vissza, esetleg arra, hogy egyes nyugatra érkezett nők már nem akarnak több gyermeket, mint amennyit addig
szültek. De az is lehet, hogy a szóban forgó nők “nem igazi, hívő” muszlimok, ezért nem tartják be a Korán előírását.

Astrid Krabbe Trolle szociológust, a Koppenhágai Egyetem Multikulturális és Regionális Tanulmányi Intézetének kutatóját szintén meglepte a felmérés. Véleménye szerint a muszlim nők közötti abortuszok magas száma az iskolázatlansággal és a bevándorlók rossz anyagi körülményeivel magyarázható.

Forrás: RT

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?