KÜLFÖLD

A Malmöben elkövetett lövöldözések gyanúsítottjainak többsége migráns

A hivatalos svéd statisztikákra hivatkozva arról számolt be egy svéd napilap, hogy a Malmöben elkövetett lövöldözések gyanúsítottjainak túlnyomó többsége migrációs hátterű.
  • Szerző: WM

A napilap példaként 20 olyan 20 és 28 év közötti malmöi férfit mutat be, akiket a rendőrség azzal gyanúsít, hogy személyesen lelőttek valakit, terveztek valakit lelőni vagy részt vettek halálos kimenetelű lövöldözésben 2015 és 2019 között. A 20 fiatalt összesen 180 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a hatóságok, az egyszerű rablástól egészen az emberölésig. A svéd lap megjegyzi, hogy a bemutatott 20 férfi közül 14-en Svédországban születtek, és a szüleik vándoroltak be a skandináv országba Afrikából vagy a Közel-Keletről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

17-en svéd állampolgárok, két embert leszámítva pedig mindenki az úgynevezett malmöi no-go zónában élt. Tíz gyanúsítottnak már valamelyik szülőjét is elítélték korábban csempészet vagy drogügyletek miatt. Ezért fordulhatott elő a lap szerint, hogy többen már tizenéves koruk elején bűncselekmények elkövetéséből éltek. Egy ehhez nagyon hasonló riportot mutatott be tavaly az SVT nevű csatorna, amely akkor arról számolt be, hogy a nemi erőszak elkövetésével gyanúsított emberek többsége migrációs hátterű.

És ezeket olvastad már?