KÜLFÖLD

A magyarok összetartását méltatja a New York Times!

A tengeren túlra is eljutott a magyar emberek példamutató magatartásának a híre.

A legnagyobb presztízzsel bíró amerikai napilap, a New York Times egy külön cikkben foglalkozik a koronavírus-járványra reagáló magyar összefogással.

Az amerikai lap, ami a 170 éves története során 127 Pulitzer-díjat zsebelt be eddig, Varga Milán étteremtulajdonos történetével kezdi a magyarokat méltató cikket. Részletesen elmesélik, hogy a vállalkozó három évig gyűjtött arra, hogy egy kis pizzériát nyisson Budapest belvárosában, de a járvány miatt most teljesen be kellett zárnia a boltot. A vendégek nélkül maradt étteremtulajdonos azonban úgy döntött, hogy nem függeszti föl a termelést, és olyan 65 év feletti idős emberek szállít pizzát ingyen, akik a járványügyi szabályok miatt kénytelenek voltak bezárkózni az otthonaikba

Ezután a New York Times olyan magyar Facebook-csoportokat is felsorol, ahol az ingatlantulajdonosok olyan egészségügyi dolgozóknak ajánlják fel ingyen és bérmentve az üresen álló lakásaikat, akik a frontvonalban küzdenek a koronavírus ellen.

A neves amerikai lap ezen felül bemutatja a Balaton környéki szállásadók példamutató magatartását is. Többek között megemlítik azt a siófoki hotelt, melyben szabad szobákat biztosítanak a külföldről hazatérő magyarok számára, akiknek a járványügyi szabályok miatt kötelezően két hétre karanténba kell vonulniuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?