KÜLFÖLD

A koronavírus meglepő következménye: gyilkolnak a pancsolt szeszek

Már 138 halálos áldozat van a járvány kitörése óta!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A pancsolt szesz fogyasztása miatt már 138 ember halt meg a koronavírus-járvány kitörése óta Mexikóban – közölték vasárnap a helyi hatóságok. Puebla államban 96-an kaptak metilalkohol-mérgezést, feltehetően hamisított itókától. Hetvenen meghaltak, 15 embert kórházban ápolnak, állapotuk súlyos. Tizenegyen ugyanakkor már gyógyultan távoztak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A fővárostól, Mexikóvárostól 200 kilométerre északkeletre fekvő Chiconcuautlában mintegy 80 ember vett részt egy temetésen. A település az egyik gócpontja az alkoholmérgezéseknek, itt a térségben bővelkedő cukornádból állítanak elő házilag „életvizet”, pancsolt szeszt. A temetést követő órákban huszonnyolcan meghaltak – jelentették a hatóságok. A város polgármesteri hivatala megerősítette, hogy az ital készítése során „megváltoztatták az eredeti receptet, és a költségek csökkentése miatt más alternatív alapanyagokat is felhasználtak„. Ezeknek pontos leírását nem közölték.

Mexikó hatóságai arról is beszámoltak, hogy hasonló esetek fordultak elő az ország más államaiban, a nyugati Jaliscóban, a középső Morelosban, a keleti Yucatánban és Veracruzban. Az elmúlt hetekben összesen 138-an haltak meg.

A halálesetek egyik okának azt tartják, hogy a koronavírus-járvány miatti válságban nyomorúságos körülmények közé süllyedt emberek az alkoholhoz, sörhöz és a gyakran pancsolt italokhoz folyamodnak.

Az országban a nagy italgyártók áprilisban leálltak a termeléssel, és várhatóan csak júniusban indulnak újra. Mexikóban a koronavírus okozta járványnak 49 219 igazolt fertőzöttje van hivatalosan, a halottak száma pedig 5117 volt hétfőn.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?