KÜLFÖLD

„A karjaim között halt meg„ – harmadik babáját vesztette el ugyanabban a betegségben az összetört anya

Az édesanya harmadik gyermeke is ugyanabban a betegségben halt meg, karjai között.
  • Szerző: Ripost

Teljesen összetört Jodie Danks, miután kislánya megszületett, s karjai között meghalt 12 óra elteltével. A kislány volt az asszony harmadik gyermeke, őt is ugyanaz a kór vitte el, mint másik két testvérét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kisbaba 01

Fotó: Pixabay.com

Hydrops Fetalis a halál oka, azaz „magzati folyadékgyülem„. Ez azt jelenti, hogy a csecsemő két vagy több szervében is folyadék gyülemlik fel, ami végül a halálához vezet. Ezer babából egynél fordul elő.

A 34 éves asszony 2008-ban vesztette el első gyermekét, majd egy évvel később másik lánya is meghalt 6 hónapos korában. Harmadik terhessége alatt Jodie próbált pozitív maradni, ám most teljesen összetört. Az orvosok ugyan figyelmeztették, hogy ez ismét előfordulhat, de bízott benne, hogy kislánya egészséges lesz.

„Az első hónapokban minden jól ment, majd a 19. hét után azt mondták az orvosok, hogy újra megtörtént. Megkaptuk a lehetőséget, hogy megszakítsuk a terhességet, két hetet gondolkodtunk ezen. Mivel éreztem a picit, nem tudtam megtenni, reménykedtem és harcoltam érte. A testében lévő folyadékot eltekintve teljesen egészséges volt” - meséli az anyuka a Mirrornak. „Mire eljött a szülés, azt mondták, csökkent a folyadék a szervezetében. Világra hoztam, felsírt. Boldogabb voltam, mint valaha, mert a másik két kislány ezzel az állapottal megszületve nem sírt fel.„

Másnap kora reggel az orvosok elmondták Jodie-nak, hogy a lánya oxigénszintje csökken.

„Azt mondták, a babám haldoklik. Reggel tíz órakor a karjaim között halt meg” – tette hozzá a szomorú nő, akinek már négy egészséges gyermeke van. „A másik két testvére mellé fogjuk temetni.„

És ezeket olvastad már?