KÜLFÖLD

„A karjaim között halt meg a kisbabám” – feldolgozhatatlan tragédia érte a fiatal anyukát

A kis Elsie-nek 50 százalék esélyt adtak a túlélésre az orvosok, de édesanyja mindvégig hitt kislánya erejében.
  • Szerző: Ripost

Szívszorító történetet osztott meg egy anyuka az újszülött kisbabájáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 22 éves Meghan Holmes a terhessége 16. hetében esedékes vizsgálaton tudta meg, hogy kisbabájának mindössze 50 százalék esélye lesz a túlélésre, miután megszületik. Kiderült ugyanis, hogy a kis Elsie-nél rekeszsérv (CDH) alakult ki, aminek következtében a szervei, például a gyomra vagy a mája a mellkasában fejlődhetnek majd ki.

Meghan és párja, Sean Simmons a lesújtó diagnózis ellenére is úgy döntöttek, hogy adnak egy esélyt kislányuknak az életre. Elsie december 22-én meg is született, kiderült azonban, hogy az állapota sokkal súlyosabb, mint azt az orvosok hitték. A kislányt azonnal lélegeztetőgépre kellett tenni.

„Kevesebb mint egy percet lehettünk Elsie-vel, a születése után azonnal elszakították tőlünk. Teljesen le voltunk törve. Bár tudtuk előre, hogy nem lesz teljesen egészséges, erre még mi sem számítottunk” – mesélte a LiverpoolEcho-nak Meghan.

Meghan és Sean a karácsonyt és a szilvesztert is a kórházban töltötték kislányuk kezét fogva, míg végül január 3-án édesanyja először kezében tarthatta a kicsit.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

„A kezembe adták Elsie-t, ringattam őt, beszéltem hozzá, majd nem sokkal később észrevettem, hogy már nem lélegzik. Az orvosok és a nővérek azonnal rohantak, hogy segítsenek a kicsinek, de már nem tudták megmenteni az életét. A karjaim között halt meg a kisbabám. Ez a pillanat örökre beleégett az emlékezetembe” – mesélte az anyuka, majd hozzátette:

„Most a gyász időszakában vagyunk, de a családunk és a barátaink rendkívül sokat segítenek nekünk. Ami történt, az feldolgozhatatlan, de igyekszünk arra is emlékezni, ami jó volt. Ha csak pár percre is, de a karjaimban tarthattam a gyermekemet, ezt az érzést pedig nem fogom elfelejteni, amíg élek” – mondta Meghan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?