KÜLFÖLD

A karantén óta drámaian megnőtt a válások száma Olaszországban

A két és fél hónapos kijárási tilalomnak és összezártságnak meglett az eredménye Olaszországban. Az olasz sajtó szerint 30 százalékkal többen bontanák fel a házasságukat, mint a járvány kitörése előtt.
  • Szerző: WM

A Corriera della Serra nevű tekintélyes olasz napilap felidézte, hogy a 67 napig tartó országos korlátozások idején sem maradtak magukra azok az olasz párok, akik úgy érezték, hogy valamilyen okból válságba került a házasságuk. Bár a szakembereket nem lehetett személyesen látogatni, Skypon és Whatsappon keresztül bárki kérhette pártanácsadók segítségét. Az olasz lap azonban arról ír, hogy még ez sem volt elég ahhoz, hogy ne növekedjen meg drámaian az elmúlt hetekben a válási kérelmek száma. A statisztikák szerint 30 százalékkal többen bontanák fel a házasságukat, mint a koronavírus-járvány kitörése előtt. Az olasz szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy az összezártság a legkisebb problémákat is felnagyította a két és fél hónap során.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyre többen akarnak külön utakon járni.
Fotó: AFP

Így fordulhat elő, hogy megnövekedett számban szerepelt a válóokok között a földön hagyott használt zokni vagy a fogkrém nem megfelelő kinyomása a tubusból.

A szakemberek szerint az egyik legnagyobb bajt az okozta, hogy a veszekedés után nem tudtak a párok különválni és elmenni valahova lenyugodni. A folyamatos összezártság egyik vitát eredményezte a másik után. Egyes régiókban olyan súlyos a helyzet, hogy már emailen keresztül is be lehet nyújtani a válási igényt, majd ezt követően egy online meghallgatás vár a párokra. A szakemberek abban bíznak, hogy a szigorítások feloldása után hamar rendeződni fognak a dolgok, és minden visszakerülhet a régi kerékvágásba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?