KÜLFÖLD

A jobboldal megbuktatná a Sorossal paktáló spanyol miniszterelnököt!

Holnap nagy tüntetés lesz Madridban! Több mint 100.000 ember akar megszabadulni tőle és új választások kiírását követeli majd.
  • Szerző: SZM

Mint ismeretes, tavaly május végén bizalmatlansági indítvánnyal buktatták meg a konzervatív miniszterelnököt és őt váltotta fel Pedro Sanchez, a hatalmat pedig a szocialisták vették át. Az már történelem, hogy néhány hét múlva Soros György titokban meglátogatta őt, pénzügyi tanácsadói kíséretében.

Nos, úgy tűnik, hogy

a spanyol társadalom egy része nagyon nincs megelégedve a Sorossal lepaktáló miniszterelnökkel, mert holnap nagy tüntetést szerveznek ellene Madridban, ahova legkevesebb 100 ezer embert várnak.

A tüntetők új választást szeretnének. A tüntetést ugyanaz a jobboldali koalíció szervezi, amely Andalúziában már átvette a hatalmat a szocialistáktól. Ez a Néppárt /Partido Popular, PP/, a Ciudadanos /a Polgárság pártja/ és a VOX, amely migrációellenességével szerez magának egyre több szavazót, már Madridban is.

Déli 12-kor a Plaza Colonnál a vidéki Spanyolország is képviseltetni fogja magát. Sevilla, Granada, Zaragoza, Barcelona, Alicante, Valencia mind-mind olyan városok, ahonnan busszal fognak érkezni a tüntetők.

Százezer ember persze még túl kevés ahhoz, hogy megtörje Pedro Sanchez uralmát, de a spanyol lapok úgy látják, hogy ennek a kezdete is lehet.

Forrás: Casoaislado

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?