KÜLFÖLD

A Hyde parkban is gyakorlatozott a szombati terrortámadás gyilkosa

A 27 éves muszlim szélsőséges a Channel 4 mûsorában is szerepelt, amely a brit dzsihádistákról szólt.
  • Szerző: Ripost

A biztonsági szolgálatok kemény kérdéseket kaptak vasárnap, ugyanis bebizonyosodott, hogy már két éve(!)  jól ismerték az egyik támadót, aki a tömegbe hajtott a London Bridge-en.

A 27 éves muzulmán szélsőséges ráadásul szerepelt egy dokumentumfilmben is, amelyet a Channel 4 forgatott a brit dzsihadistákról. Még az is adásba is került, amikor a férfi vitatkozik egy rendőrrel, mert az nem engedte, hogy kitegyen egy ISIS zászlót a parkba.

 

A férfi két hírhedt prédikátor mellett tűnt fel, akik már régóta megfigyelés alatt álltak szélsőséges nézeteik miatt. Mint kiderült, a támadó a YouTube-on nézett filmeket az Iszlám Államról, és a filmek hatására döntött úgy, csatlakozik a terrorszervezethez.

A filmben azt is megcsodálhatták a nézők, amint a szélsőségesek a londoni Hyde-parkban egy ISIS zászló előtt hajlongva buzdítanak a hitetlenek elpusztítására.

A gyanúsítottat két éve külön figyelmeztették is a rendőrök, mert gyerekeket akart megnyerni az ISIS céljainak, igyekezte őket radikalizálni. Úgy látszik szép szóval végül nem sikerült őt lebeszélni a gyilkolásról...

A felvételeken látható férfi - akit a hatóságok nem akarnak megnevezni - volt az a támadó, akiről először kép jelent meg a támadás után. Õ az, aki Arsenal mezben ment öldökölni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?