KÜLFÖLD

A hatóságok még csak most jöttek rá, hogy már a második feleségét ölte meg a kegyetlen férj

A saját lakásában találtak rá a dortmundi hatóságok egy 30 éves iraki nő holttestére. Azonnal egyértelmű volt, hogy gyilkosság történt, a gyanúsított pedig az áldozat férje, egy 42 éves iraki migráns. Azóta kiderült, hogy egy korábbi feleségét is ő ölte meg.
  • Szerző: WM

Még februárban fogták el a rendőrök azt a 42 éves iraki migránst, aki a gyanú szerint megfojtotta a 30 éves feleségét. A német sajtó akkor azt írta, hogy a pár még 2011-ben házasodott össze Irakban, majd még a hazájukban született négy gyermekük. A család azonban pár évvel később Európába menekült, 2017-ben költöztek Németországba. Az iraki migráns az idő előre haladtával egyre agresszívabb lett a családjával szemben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: AFP / AFP

A feleség végül a gyermekekkel együtt egy anyaotthonba költözött, majd nem sokkal később saját lakást béreltek.

A rendelkezésre álló információk szerint a nő pár héttel a tragédia előtt úgy döntött, hogy visszafogadja a férjét. Mint később kiderült, ez végzetes hiba volt, mivel amikor a férfi ismét agresszívan kezdett viselkedni, a nő azzal fenyegette, hogy elhagyja. A férj ennek hallatán olyan dühös lett, hogy elkezdte fojtogatni a nejét, amibe az áldozat bele is halt. A helyi német sajtó időközben kiderítette, hogy a négygyermekes anya már a férfi második felesége volt.

A házasságuk előtt az iraki bevándorló Hollandiában élt, ahol megölte az első feleségét. A holland bíróságok emberölés miatt el is ítélték. Ha bebizonyosodik a migráns bűnössége, akkor akár életfogytiglani börtön is várhat rá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?