KÜLFÖLD

A görög kormány vizsgálatot indított a migránsokat segítő NGO-k ellen!

Ha Magyarország példájából indulunk ki, akkor az Európai Unió és a Soros-szervezetek hamarosan politikai hadjáratot indítanaka konzervatív görög kormány ellen.

A Kyriakos Mitsotakis vezette konzervatív görög kormány átfogó pénzügyi vizsgálatot indított az országban működő nem kormányzati szervezetekkel (NGO) szemben, hogy pontosabb képet kapjanak a finanszírozási hátterükről – írja a Proto Thema görög hírportál.

A görög Nemzeti Átláthatósági Hatóság közleménye szerint az országban 320 migránsokat segítő civil szervezet végez aktív tevékenységet, a többségüknek pedig teljesen kaotikus a finanszírozása. A vizsgálat célja, hogy pontos képet kapjanak arról, hogy milyen forrásokból működnek ezek az NGO-k, illetve a bevételeik milyen összhangban vannak a kiadásaikkal. A hatóságok azzal számolnak, hogy ősz végére minden egyes civilszervezet pénzügyeit át tudják majd világítani. Hangsúlyozták, hogy már a legkisebb ellentmondások esetén is megteszik a szükséges jogi lépéseket, mert a jelenlegi zavaros helyzet nem fenntartható.

A Proto Thema arról számolt be, hogy a vizsgálat érdemi része még el sem kezdődött, de máris hihetetlen anomáliákra bukkantak a hatóságok. Például egy meg nem nevezett NGO, amely 2013-ban 50 alkalmazottat foglalkoztatott, 2019-ben elérte az 1050-es (!) szintet, közbeeső furcsa ingadozásokkal. Egy másik szervezet pedig úgy költött el húsz millió eurót különböző beszerzésekre az elmúlt öt évben, hogy papíron semmilyen bevétele sem volt ebben az időszakban.

A görög sajtó hangsúlyozza, hogy Európában hasonló lépésre eddig egyedül Magyarországon került sor 2018-ban, amikor a magyar parlament nagy többséggel elfogadta az Orbán Viktor vezette bevándorlásellenes kormány „Stop Soros” névre keresztelt törvényjavaslatát.

Több szélső balos NGO aktivista számolt be incidensekről, miszerint Leszbosz szigetén, Mitilíni városában megtámadták a helyiek. A zömében német és holland nem kormányzati szervezetek tagjainak gyakorta rejtőzködniük kell, hogy ne essen bántódásuk.

2016-tól napjainkig csaknem 114, teljes mértékben ellenőrizetlen NGO mintegy 7356 önkéntessel vett részt például Leszbosz szigetén a migránsokkal kapcsolatos akciókban.

És ezeket olvastad már?