KÜLFÖLD

A fiatal lány csak viccelődött, de kiderült, hogy rákos

A 22 éves Darcy rutin látogatáson volt az orvosánál az édesanyjával, amikor viccből megmutatta neki, hogy milyen fura alakot vett fel az egyik anyajegye. Műteni kellett.
  • Szerző: Ripost

Most minden fiatal társát figyelmezteti a brit Darcy Shaw, akinél teljesen véletlenül fedezték fel a bőrrákot, ha akkor nem viccelődik vele, talán ma már nem élne – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 22 éves lány édesanyjával ment el orvosához egy rutin vizsgálatra, ahol anyjának eszébe jutott Darcy furcsa anyajegye a kulcscsontján. A lány végül viccesen megjegyezte az orvosnak, hogy az anyajegy egyre furább alakzatokat vesz fel. Az orvosban ez azonnal beindította a vészcsengőt, és mihamarabbi mintavételt javasolt az anyajegyből. Hamarosan kiderült: Darcy bőrrákban szenved.

Fotó: Teenage Cancer Trust/Facebook

„Azt hiszem, ha halogattam volna tovább ezt, most nem beszélgetnénk. Így is kicsit ostobának érzem magam, hogy mikor a vicces külsejű anyajegyemet mutattam az orvosnak, nem tudtam, hogy az anyajegyek alakváltása a rák jele is lehet. Ezért most arra bátorítok minden fiatalt, hogy figyeljék az anyajegyeiket, és ne sajnálják az időt az ellenőrzésre. Még ebben a járvány-időszakban is el kell menni vizsgálatokra, muszáj” – emelte ki a lapnak a fiatal lány, aki már túl van a nehezén.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?