KÜLFÖLD

A fia mellett akart öngyilkos lenni a kitoloncolásra ítélt anya

Egy 39 éves libanoni származású anyuka ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért kommandósokat hívtak rá a németországi Mülheimben. A nő öngyilkossággal fenyegetőzött, majd kiderült, hogy korábban egyszer már kitoloncolták őket.
  • Szerző: WM

A múlt hét végén a német idegenrendészeti hivatal munkatársai rendőri kísérettel szálltak ki egy mülheimi címre. A parancs szerint egy libanoni nőt és annak 10, 16 és 19 éves gyermekét kellett volna kitoloncolási őrizetbe venniük. Az ügy azonban nem haladt olyan egyszerűen, mivel a középső gyermek és az édesanyja elbarikádozták magukat az egyik szobában. A nő a fia jelenlétében többször kijelentette, hogy öngyilkos lesz egy késsel, ha nem mennek el a rendőrök. A család annak ellenére állt ellen az intézkedésnek, hogy még nem is Libanonba, hanem Spanyolországba akarták őket visszatoloncolni, mivel ott léptek először az Európai Unió területére. Az egyenruhások végül bilincsben vezették el az anyát és fiát a szállásukról. A német Bild című napilap munkatársai kiderítették, hogy tavaly decemberben egyszer már kitoloncolták a családot Spanyolországba, de márciusban már ismét Németországban voltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hatóságok nem tudják, hogy miként sikerült nekik észrevétlenül visszatérni az országba. Ahogy egyelőre az is kérdéses, hogy mikor sikerül őket Spanyolországba juttatni.

Az anyát ugyanis megfigyelésre kórházba szállították, az orvosok szerint ugyanis valóban megkísérelheti az öngyilkosságot. Ezen kívül hatósági intézkedéssel szembeni ellenállás miatt a család két tagja ellen eljárást indított a mülheimi rendőrség. Időközben pedig arra is fény derült, hogy a 16 éves libanoni migránsnak nem ez az első rendőrségi ügye. A fiatalt és négy másik szíriai bevándorlót azzal gyanúsítanak, hogy szexuálisan zaklattak egy 15 éves német lányt az egyik helyi buszjáraton. Az áldozat elmesélése szerint a fiúk körbevették őt, és fogdosni kezdték, majd akkor engedték csak szabadon, amikor több szemtanú is a lány segítségére sietett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?