KÜLFÖLD

A férfiasságra is hatással van a Covid

Most aztán foghatják a fejüket a férfiak! Egy friss tanulmány szerint a koronavírus a nemzőképességre is erősen hatással van.
  • Szerző: Ripost

Egy német egyetemen végzett tanulmány szerint a vírus spermasejt-pusztulást és gyulladást okozhat. A vizsgálatok során 84 koronavírusos férfit vettek alapul, akiknél azt tapasztalták, hogy a spermiumok alakja 400 százalékban megváltozott a betegség alatt, majd részben utána is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az, hogy képesek voltak kimutatni ezt, 10 naponta megismételve a teszteket 60 napon át, még nem annyira nagy eredmény. Mivel a sperma megújulása 3 hónapot vesz igénybe, véleményem szerint túl hamar fejezték be a vizsgálatot, még 30 napig érdemes lett volna megfigyelni az alanyokat” – mondta a The Sunnak Sheffieldi Egyetem professzora, Allan Payec professzor. Úgy véli, hasznosabb lett volna megnézni, hogy a 90. napon mekkora a különbség a koronavíruson átesett és az azon nem átesett férfiak spermái között.

„A fertőzés alatt, és az azt követő időszakban átmenetileg alacsonyabb spermaminőséggel és csökkent termékenységgel jár a betegség„ – emelte ki Behzad Hajizadeh Maleki vezető kutató, hozzátéve, hogy ezek a hatások az idő múlásával javulnak, mértéke a betegség lefolyásával áll összefüggésben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?