KÜLFÖLD

A fehér emberek meséjének tartják a migránsok a koronavírust

Lassan egy hete annak, hogy általános karantént hirdettek Franciaországban. A párizsi rendőrök arra panaszkodnak, hogy túlterheltek, mivel a főként migránsok lakta külvárosi no-go zónákban nem hajlandóak betartani a kijárási tilalmat.
  • Szerző: WM

A francia sajtóban megjelent hírek szerint nincsen könnyű dolguk azoknak az egyenruhásoknak, akik a Párizs külvárosának számító Saint-Denis-ben próbálják meg betartatni az általános kijárási tilalmat. A főként bevándorlók által lakott városrészben ugyanis a lakók jelentős része nem hajlandó végrehajtani a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében hozott intézkedéseket. Egy helyi gyógyszertár biztonsági őre arról beszélt a Le Temps nevű lapnak, hogy a lakosok nem gondolják úgy, hogy a koronavírus veszélyt jelentene rájuk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sokak szerint ez csak a fehér emberek meséje azért, hogy eltávolítsák őket az utcákról

– tette hozzá a biztonsági őr. Saint-Denis-ben egyébként sok fiatal bandákba verődve tölti a mindennapjait továbbra is.

 

Az utcán gyülekeznek, és egész nap egymást szórakoztatják. Van, amelyik hord maszkot, de sokan még erre sem veszik a fáradságot

– nyilatkozta egy aggódó lakos. Az egyenruhások is úgy látják, hogy lehetetlenség errefelé betartatni a szigorú szabályozásokat.

A 135 eurós büntetéseknek semmi értelmük, a legtöbben ki sem tudják fizetni, és a bírság ellenére, már pár óra múlva ismét az utcán kapjuk el őket. Hiába mondjuk nekik, hogy az otthon maradással megfékezhetjük a vírus terjedését

– háborgott az egyik rendőr. Elképesztő, de egy pár nappal ezelőtti statisztika azt mutatta, hogy a Franciaországban kiszabott összes büntetés tíz százalékát Saint-Denis-ben osztották ki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?