KÜLFÖLD

A fegyverkereskedők arattak a Black Friday-en

A kedvezményes vásárlás lehetősége egy nem várt területet is meghódított: pénteken 200 ezernél is több fegyver lelt új gazdára az Egyesült Államokban.
  • Szerző: KF

Az FBI adatai szerint 203086 fegyvereladás történt a fekete pénteken, ezzel pedig új rekord dőlt meg. Tavaly ugyanis 185713, míg 2015-ben 185345 alkalommal vásároltak valamilyen típusú fegyvert a Black Friday ideje alatt. Így tehát három egymást követő évben is rekordot könyvelhetett el a kereskedelmi ág.

 

Ezek az adatok ráadásul csak a törvényesen vásárolt fegyvereket tartalmazzák, ezek megszerzéséhez ugyanis az FBI-nak elektronikus módon ellenőriznie kell az eladót és a vásárlót is. Egyetlen vásárló pedig akár több puskára, pisztolyra is szert tehetett, a kétszázezres adat a tranzakciók számát takarja.

Bár az Egyesült Államokban rendszerint vita tárgyát képezi, hogy szigorítani kell-e a fegyverviselési engedélyek kiváltásán – különösen a tömeggyilkosságokat követően –, az adatok azt mutatják, hogy az amerikaiak még mindig nagyobb biztonságban érzik magukat, ha van saját lőfegyverük.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?