KÜLFÖLD

A csecsen maffiából "bűnügyi szolgáltató" lett Németszágban

200 kulcsfontosságú csecsen bûnözőt figyeltek meg egy éven keresztül, majd ebből készült egy jelentés, amelybe a Spiegel is betekintett. A helyzet aggasztó és fokozódik.
  • Szerző: SZM

Anno Csecsenföld szabadságáért az oroszokkal szemben harcolóknak készségesen nyújtott menedéket Németország. Nem törődtek azokkal a figyelmeztetésekkel, hogy a „szabadságharcosok” között sokan a kaukázusi iszlám emirátust akarták létrehozni.

Ma a többségük nem beszél németül, munkát sem talál, lakást sem tud bérelni. Már csak ezért is kisebb közösségekbe tömörülnek. Csakis a harcra vannak kihegyezve, máshoz nem értenek. Így aztán legfeljebb testőrök vagy ökölvívók lehetnek. Itt állnak kiszolgáltatottan, nincstelenül, a divatos dolgokra, autóra, mobiltelefonra azonban ők is vágynak. Ez az út elkerülhetetlenül rablásokhoz és a börtönbe vezet – idézte Clemens Neuhold osztrák újságírót a Magyar Nemzet.

Most pedig a Spiegel beletekintett egy bizalmas zárójelentésbe, amelyet a Szövetségi Bűnügyi Rendőrség (Bundeskriminalamt, BKA) készített egy éves elemzés után, amelyben 200 “kulcsfontosságú” csecsent figyeltek meg. A 44 oldalas jelentés megerősíti, hogy a csecsenek az átlagon felül erőszakosak és egyre több gyilkosság kapcsán jelennek meg.

A csecsen bűnözők egyre inkább "bűnözői szolgáltatóként" jelennek meg a piacon, azaz mások megbízásából ölnek.

Ilyennek tekintik azt az esetet, amikor Berlinben, 2016 márciusában egy autóbomba megölt egy ismert drogkereskedőt egy forgalmas
utcában Charlottenburgban.

Gyakran kapnak “pénzbeszedői” megbízásokat, de benne vannak a fegyver- és kábítószer-kereskedelemben, lopásokban és zsarolásokban is. Éppen a keménységük miatt sokszor alkalmazzák őket őrző-védő szolgálatoknál.

Új elem, hogy egyre gyakrabban építenek ki rendőrségi kapcsolatokat, akiktől fontos belső információkhoz jutnak. Ennek fordítottja, azaz, a csecsen bűnőnözői hálózatokba való beépülés és hírszerzés szinte
lehetetlen.

Nyugat-Európában jelenleg több mint 300 ezren vannak, Németországban 40-45 ezren és a számuk folyamatosan növekszik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?