KÜLFÖLD

A bűncselekmények 40 %-át migránsok követik el Párizsban

A francia főváros egyes külső kerületeiben az átlagnál sokkal elkeserítőbb a helyzet. Van olyan városrész, ahol a bűncselekmények majdnem felét külföldön született személyek követik el.

Rendőrségi adatokra hivatkozva arról ír a legnagyobb példányszámú konzervatív francia napilap, a Le Figaro, hogy párizsi bűncselekmények 40 százalékát olyan személyek követik el, akik nem a kontinensen születtek. Ez a szám pedig duplája a Franciaország egész területén mért 20 százaléknak.

Egy lángoló autó Párizs belvárosában. (AFP)

A lap információi szerint 2016-ban a betöréses rablásoknak csak a 2,1 százalékát, 2019-ben viszont már 13,1 százalékát követték el külföldön született személyek. Az erőszakos rablásokban pedig 4,8 százalékról, 16,6 százalékra nőtt az arányuk.

A zsebtolvajok körében is drasztikusan megemelkedett a migránsok aránya: 2016-ban az ilyen bűnelkövetőknek a 15,8 százaléka született külföldön, ma viszont már majdnem 31 százalékuk.

2018-ban a francia rendőrség, a marokkói rendfenntartó erők segítségével harcot hirdetett a fiatal migránsok által elkövetett pitiáner bűncselekmények ellen. Ugyanebben az évben nagyjából 1500 migránst tartóztattak le erőszakos, vagy vagyon ellen elkövetett bűncselekmények miatt, de mindösszesen hat személyt tudtak visszatoloncolni a saját hazájukba.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?