KÜLFÖLD

A bevándorlást ellenző erők élre törtek Svédországban

Az 1988-ban alapított Svéd Demokraták nevű párt történetében most először fordult elő, hogy egy elismert közvélemény-kutató cég az első helyre mérje őket.
  • Szerző: WM

A svéd lapokban ismertetett felmérésből az derül ki, hogy közel minden negyedik ember, egész pontosan a válaszadók 24 százaléka szavazna egy most vasárnap tartott voksoláson a Svéd Demokraták nevű pártra. Szakértők szerint a jobboldali párt azért egyre népszerűbb a svéd emberek körében, mert ők képviselik leghatározottabban a bevándorlásellenes politikát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jimmie Akesson, a Svéd Demokraták vezetője

A jelenlegi baloldali kormányra pedig kezd ráégni az a bélyeg, hogy a migrációs politikájuk tehet arról, hogy az országban egyre rosszabb a közbiztonság, az utcákon ellenőrizetlenül terjed a drog, a nagyobb városokban pedig bandaháborúk és robbantások keserítik meg az emberek életét.

Sokak szerint a baloldali svéd kormány migrációs politikája hibás

A svéd Demokraták vezetője újságírói kérdésre elmondta, az ősz kezdetén is látni lehetett már, hogy be fogják érni a hosszú éveken át népszerű szocdemeket. A jobboldali párt azt javasolja, hogy a tömeges bevándorlást meg kell állítani, a bandaháborúknak pedig csak úgy tudnak véget vetni, ha katonai segítséget kapnak a rendőrök.

Egyre több ember érzékeli ezeket a problémákat a mindennapjaiban, így egyre több választópolgár számára leszünk mi a hiteles alternatíva

– fejtette ki véleményét Jimmie Akesson.

És ezeket olvastad már?