KÜLFÖLD

A BBC szerint már keresik Merkel utódját

Akik már kiábrándultak belőle, egy fiatalabb politikust szeretnének a CDU élén látni. Bárhogy is lesz, a jelenlegi német kancellár tekintélye visszavonhatatlanul csökkent.
címkék:
  • Szerző: SZM

Pártján belül már keresik Merkel utódját – állította Jenny Hill, a BBC
berlini tudósítója az adó “A világ e héten” című műsorában. Majd hozzátette: a jelenlegi kancellár karrierjének végét érzik a párttársai és ez az érzésük egyre inkább erősödik. Ez az érzés már több párttársában kialakult Merkel migrációs politikája kapcsán, de csak fokozódott
azzal, hogy nem tudta létrehozni a Jamaica-koalíciót.

Merkel tekintélye a világ színpadán, különösen az EU-ban, visszavonhatatlanul csökkent. Ezért a CDU-n belül most a fiatalabb generáció tagjai között keresik az utódját – mondta Hill.

Merkel már nem tudja visszaszerezni régi arcát és 12 év után hatalma végéhez közeledik – kommentálta a BBC műsorát az Express.co.uk.

Martin Schulz, az SPD elnöke most könnyebb helyzetben van, mint eddig bármikor, mert tudja, hogy Merkel el szeretné kerülni a kisebbségi kormányzást.  A német sajtó hosszas tárgyalásokra számít. Az újságírók szerint ezek akár jövő húsvétig is eltarthatnak.

Ez alatt az idő alatt viszont tovább erősödhetnek a kisebb pártok.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?