KÜLFÖLD

8 hónapos terhes feleségét fojtotta meg egy migráns Olaszországban

Szörnyű bűncselekmény híre rázta meg az olaszországi Vierschach városát. A sajtóban megjelent információk szerint egy heves vita során egy pakisztáni migráns előbb jól megverte a terhes feleségét, majd meg is fojtotta.
  • Szerző: WM

A népszerű turistacélpontnak számító dél-tiroli Vierschach lakói nem tudnak napirendre térni afelett, hogy a nyugodt és békés otthonuk közelében milyen véres bűncselekmény történt. Az olasz sajtóban megjelent információk szerint az áldozat nyolc hónapos terhes volt. A házaspár között szóváltás alakult ki, majd a vita tettlegességig fajult. A pakisztáni származású férj előbb ütni, majd rugdosni kezdte a földön összekuporodó nejét, akit végül megfojtott. Az orvosok már csak az anya és a magzat halálát tudták megállapítani. A 38 éves bevándorlót kettős gyilkosság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyzeték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

A házaspár egy szezonmunkások által lakott apartmanház egyik szobájában élt. A férj egy közeli szállodában dolgozott pizza- sütőként, a 28 éves szintén pakisztáni származású neje egy éve költözött a férje után Olaszországba. A nőt azonban nem nagyon látták a helyiek, mivel elmondásuk szerint szinte egész nap ki sem mozdult a lakásból.

A férfi kollégái azonban aggódni kezdtek, amikor a múlt hét második felében nem jelent meg a munkahelyén. A telefonhívásra üzenetben válaszolt, amiben közölte, hogy a felesége elhunyt. Az egyik kolléga a helyszínre érkezett és közben a mentőket is riasztotta. A pakisztáni bevándorló egyiküknek sem akart ajtót nyitni, végül az orvost beengedte a szobába. A segítség azonban túl későn érkezett, a nő ugyanis több órája halott lehetett. A rendőrök nem tudták kihallgatni a férfit, ő ugyanis sem előttük, sem a tolmács jelenlétében nem volt hajlandó vallomást tenni.

Közben elvégezték a meggyilkolt feleség boncolását, aminek során bebizonyosodott, hogy az áldozatot olyan súlyosan bántalmazták, hogy a rúgásoktól agykárosodást is szenvedett.

És ezeket olvastad már?