KÜLFÖLD

60 keresztet törtek el és szaggatak le a sírokról egy francia temetőben!

Ez tegnap hajnalban történt... Franciaországban tavaly 1063 keresztényellenes támadás volt, 541 antiszemita és "csupán" 100 olyan amely a muszlimok ellen irányult.
  • Szerző: SZM

Nincs rá hivatalos statisztikánk, de minden jel arra mutat, hogy a muszlimok mostantól /??/ a húsvéti ünnepek hetét használják fel a kereszténység és annak jelképei elleni támadásokra.

Tegnap. a húsvét hétfőre virradó éjjelen, valakik betörtek a Gard megyei Saint-Julien-de-Cassagnas temetőjébe és vagy 60 keresztet törtek el, szaggattak le a sírokról. Voltak olyanok is amelyeket a hosszabbik részével szúrtak bele a földbe. Egy helybeli vette észre a vandál rongálást és értesítette a rendőrséget.

Néhány, a leszaggatott keresztek közül /Aurelie Agnie képe/

A hatóságok egyelőre felmérik a károkat és fényképeket készítenek, ujjlenyomatokat rögzítenek. E pillanatban még nincs gyanúsítottuk, tehát nem állíthatjuk, hogy a tettesek “igazhitűek” lettek volna.

Ami biztos, az a statisztika amelyet a Valeursactuelles tett közzé és amely Franciaországra vonatkozik. Tavaly 1063 keresztényellenes támadás történt, 541 antiszemita és “csupán” 100 olyan amely a muszlimok ellen irányult. Érdemes elgondolkodni az arányokon.

És ezeket olvastad már?