KÜLFÖLD

Sikolyok hangzottak a vidámparkban: nagybátyja szeme láttára zuhant a halálba a 6 éves kislány

Pillanatok alatt bekövetkezett a tragédia a vidámparkban. Súlyos mulasztás miatt kellett meghalnia egy ártatlan kislánynak.
  • Szerző: Ripost

Egy coloradói családnak olyan veszteséget kell elviselniük, amit egyetlen egy családnak sem lenne szabad.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hat éves Wongel Estifanos szüleivel látogatott el a Glenwood Caverns Adventure Parkba. A fiatal lány nagybátyjával és más családtagjaival együtt ült fel a Haunted Mine Drop nevű hullámvasútra. Az elsődleges információk szerint a gyermek megfelelt a kiszabott magassági követelménynek.

Fotó: pixabay.com

Csakhogy Estifanos rajta ült a két biztonsági övén, aminek a derekát és az ölét kellett volna átfognia. A két, nemrég felvett üzemeltető pedig ezt nem vette észre, mivel kihagyták a kötelező biztonsági öv ellenőrzést.

Amikor a hullámvasúttal a bányaaknába kezdtek zuhanni, a kisgyermek pillanatok alatt kirepült az üléséből. Nagybátyja pillantotta meg az akna aljában az összezúzott aprócska testét. Körülbelül 33,5 métert zuhant, mielőtt életét vesztette.

„Amikor az akna alján megállt az utazás, a nagybátyja megnézte, hogy Estifanos élvezte-e az utazást. Rémülten látta, hogy a kislány nem ült a helyén” – olvasható a dokumentumban.

A tragédia bekövetkezte után a családtagok sikoltozni kezdtek és teljes pánikba esve próbálták kicsatolni magukat – írja a Crime Online.

A történtek után a család beperelte a vidámparkot, és benyújtották a kártérítési igényüket. Az állami ügynökség megállapította, hogy személyzet valóban hibás a kislány halálában, amiért nem volt bekötve.

A nyomozást során az is kiderült, hogy már korábban is voltak panaszok a hullámvasút alkalmazottai ellen, amiért nem végeztek megfelelő biztonsági öv-ellenőrzést. Sőt 2019-ben megszólalásik hasonló tragédia történt egy férfival.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?