KÜLFÖLD

5 órát kellett fájdalmak közt a földön feküdnie a brit nyugdíjasnak, mire kiért a mentő

Az idős férfi elesett és nem tudott felállni.
  • Szerző: Ripost

Egy 84 éves férfinak 5 órát kellett várnia a mentőkre, miután sövényvágás közben leesett. A walesi nyugdíjas nem bírt felkelni, így a hideg földön fekve, fájdalmak között várta a segítséget.

Donavon Marsh-t a járókelők vették észre, ők riasztották a mentőket is, és a helyszínre hívták a férfi fiát is.

„Azt mondták, ne mozgassuk és ne adjunk neki se enni, se inni, amíg ki nem érnek a mentők, és azonnal hívjuk őket, ha romlik az állapota. Öt órát vártunk, eközben négyszer hívtuk fel a mentőket, hiszen apám a földön feküdt és egyre jobban fázott. Próbáltuk betakarni, már négy takaró is volt rajta, de alulról még mindig hűtötte a föld. Aggódtam, mert apám korában egy esés már igen komoly következményekkel is járhat, és akkor még a hideg földön is órákat feküdt” – mesélte Donavon Marsh fia, Dave.

A mentőszolgálat szóvivője azt mondta, sajnos megnövekedett a forgalmuk az utóbbi napokban, mivel a britek a koronavírus-járvány miatti karantén után kiszabadultak és egyre több baleset éri őket. Fegyelmezetlenek az emberek és az egészségügy még mindig küzd a vírussal.

Dave Marsh is azt mondta, egyáltalán nem okolja a mentősöket, mert látta, mennyi adminisztrációt kell elvégezniük még azelőtt, hogy egyáltalán a mentőbe tennék a betegeket. Kimerültek és túlhajszoltak szerinte.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?