KÜLFÖLD

5 hónapja mínusz 20 fokon tartják a terroristát

Anis Amri családja szeretné már hazaszállíttatni a tunéziai származású terrorista holttestét, hogy eltemethessék, de erre már öt hónapja várnak hiába.
  • Szerző: WM

2016. december 19-én kamionnal hajtott Anis Amri a német főváros egyik karácsonyi vásárába. A terrortámadás során 12-en vesztették életüket, az elkövetőnek azonban sikerült elmenekülnie. A tunéziai származású Amri sikeresen bujkált több napig, végül egy rutinellenőrzés során lőtték agyon olasz járőrök. Anis Amri holtteste tavaly december 23-a óta van a milánói hullaházban, ami napi 3500 forintba kerül az olasz adófizetőknek. Pedig az olaszoknak már nincs tervük a holttesttel, a németek azonban továbbra sem engedik, hogy az olasz kollégáik kiadják a hullát. A német szövetségi főügyészség szóvivője elmondta:

A terrortámadással kapcsolatos vizsgálatok még nem zárultak le teljesen, így nem lehet kizárni annak a lehetősségét, hogy egy új információ miatt újabb vizsgálatot kell elvégezni Amrin.

A család tehát egyelőre hiába várja, hogy a 24 éves férfit hazavihessék, és az is könnyen elképzelhető, hogy még hónapokig marad ugyanez a helyzet.

Az pedig már egy következő kérdés, hogy ki állja majd a holttest hazaszállíttatásával járó költséget, a család ugyanis jelezte, hogy a tunéziai államtól várnak segítséget, mivel nekik erre nincsen pénzük. 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?