KÜLFÖLD

4000 rendőr készültségben Kölnben

Erődítményé alakulhat a hétvégére Köln belvárosa. A német városban tartja ugyanis a jobboldali Alternatíva Németországért párt a kongresszusát, ami ellen heves tüntetésekre számítanak a hatóságok.
  • Szerző: WM

Németországban idén szeptemberben tartanak választásokat. Úgy tűnik, hogy a két legerősebb pártot már nem nagyon tudják a többiek befogni. Az Angela Merkel féle CDU és a Martin Schulz vezette SPD mögött azonban élesedik a harc. A harmadik helyen szinte fej-fej mellett áll az Alternatíva Németországért (AFD) nevű jobboldali és a Die Linke nevű baloldali párt.

Az előbbi Kölnben tartja a 600 fős kongresszusát, míg utóbbi felhívta a szimpatizánsait, hogy vonuljanak Kölnbe, és demonstráljanak a jobboldali párt ellen. A szervezők 50 ezer embert várnak a megmozdulásra. Mint mondják:

Ez számukra fesztivál lesz, míg az AFD számára maga lesz a pokol.

Jürgen Mathies, a város rendőrkapitánya szerint a felvonulás erőszakos összecsapásokba torkolhat a szemben álló pártok szimpatizánsai között.

A rendőrség félelme komolynak tűnik, a kölniek már több másik tartomány rendőrségétől is kértek segítséget, összesen négyezer rendőrt vezényelnek a városba.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?