KÜLFÖLD

400 ember imádkozott a vonat elé lökött nyolcéves kisfiúért

Egy eritreai migráns ölte meg a gyermeket július végén, az eset még a mai napig is foglalkoztatja a német közvéleményt. Nemrég több tízmillió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze a családjának, most pedig gyászmisét rendeztek az emlékére.
  • Szerző: WM

Amint arról a már többször is beszámolt, július végén egy eritreai migráns a sínekre lökött egy nyolcéves kisfiút és annak édesanyját a frankfurti főpályaudvaron. Az édesanya az utolsó pillanatban el tudta kerülni a végzetes ütközést, a gyermekét azonban a szeme láttára ütötte el a közeledő szerelvény. Az áldozatot augusztus 4-én eltemették, de nemcsak a család, a közvélemény sem tudta feldolgozni a mai napig az értelmetlen gyilkosságot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A migráns ugyanis minden ok nélkül döntött úgy, hogy megpróbálja kioltani az éppen nyaralni induló család tagjainak életét. A megölt gyermek emlékére szombaton újabb gyászmisét tartottak egy Frankfurt melletti evangélikus templomban, ahol a barátokon, szomszédokon, ismerősökön és a családon kívül a tartomány miniszterelnöke és felesége is részt vett. Volker Bouffier egy rövid fohásszal fejezte ki részvétét a családnak:

Megdöbbent minket a gonosz, amelyre az ember képes. Félünk. Dühösek vagyunk. Segíts nekünk, segíts mindenkit, hogy a harag ne jusson át a lélekbe, és a harag ne szüljön bosszút! Állj a mi oldalunkra!

És ezeket olvastad már?