KÜLFÖLD

40 éves rejtély oldódott meg, szörnyűséget művelt megerőszakolt áldozataival a férfi

A tettes volt barátnőjétől szerzett a rendőrség egy borotvát, és végül ez vezette nyomra őket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy régi borotvából nyert DNS-nyom segített megoldani a rendőröknek két negyven évvel ezelőtti gyilkossági ügyet Kaliforniában.A San Luis Ibispó-i seriff április 19-én jelentette be, hogy sikerült lezárniuk az eseteket, amelyek 1977-ben és 1978-ben történtek, és már akkor gyanították, hogy az elkövetőjük ugyanaz lehet. Mindkét nőt megerőszakolták, aztán megölték - írja a Zsaru Magazin.

A tettes 1977 novemberében elvágta a harminc éves Jane Morton Antunez torkát - holttestét egy elhagyatott földúton parkoló kocsi hátsó ülésén találták meg.

A másik áldozatot, a 28 éves Patricia Dwyert 1978 januárjában saját lakásában találták holtan, őt egy konyhakéssel mellkason szúrták. Mindkét nő kezét hátrakötötték, de a két csomó nem volt ugyanolyan. Az áldozatok nem ismerték egymást, de voltak közös ismerőseik.

A helyszínelők találtak DNS-t tartalmazó nyomokat, de akkor még nem volt olyan fejlett az azonosítási technológia, hogy használni tudták volna a nyomozás során. Idén azonban ismét elővették az aktát, ugyanis az egyik gyanúsított közeli rokona bekerült a rendőrség DNS-adatbázisába. Ezt kísérletképp összevetették a negyven éve talált DNS-mintával. Azonnal kiderült, hogy a nyomok kihez vezetnek.

A bűnözőtől azonban már nem vehettek mintát, mert Arthur Rudy Martinez 2014-ben rákban meghalt. Azonban a férfi egy volt barátnőjétől előkerült egy borotva, amit még a férfi használt. Arról sikerült DNS-mintát venni, így egyértelműen bebizonyosodott, hogy ő volt a gyilkos.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?