KÜLFÖLD

300 millió ütheti a markát annak, aki előkeríti ezt az embert

Átszámítva több mint 310 millió forint ütheti a markát annak az embernek, aki érdemi információval szolgál az Iszlám Állam új vezetőjéről.
  • Szerző: WM

Donald Trump amerikai elnök tavaly októberben jelentette be, hogy egy amerikai katonai akció közben felrobbantotta magát és meghalt az Iszlám Állam vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi. A terrorszervezet azonban nem maradhatott sokáig vezető nélkül, így al-Bagdadi helyére lépett a szervezet korábbi szóvivője, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Már tízmillió dollár a nyomravezetői díj
Fotó: rewardsforjustice.net

Annak ellenére, hogy a világ egyik legrettegettebb terrorszervezetét már több mint nyolc hónapja vezeti, szinte alig lehet tudni valamit al-Qurashiról.

Feltehetően ezért döntött úgy az amerikai külügyminisztérium, hogy az eddigi ötmillió dolláros jutalom helyett, a jövőben már 10 millió dollárt fizet annak az embernek, aki érdemi információval szolgál a dzsihadistáról. Az amerikai titkosszolgálat azt sejti, hogy al-Qurashi 1976-ban született az iraki Moszul városában, de ennél sokkal több információ nem áll a rendelkezésükre. Az Iszlám Államról az elmúlt időkben viszonylag keveset hallani.

Biztonság politikai szakértők szerint ez azonban nem azt jelenti, hogy lebecsülhetjük a ránk leselkedő veszélyt. A terrorszervezetnek ugyanis az lehet a taktikája, hogy a lankadó figyelmet kihasználva borítja vérbe Európa valamelyik világvárosát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?