KÜLFÖLD

30-szor szúrták hátba az apja szobájában a 21 éves fiatal lányt

A 21 éves lány éppen háttal feküdt az ágyban a barátjának, amikor az kést ragadott, és legalább harmincszor belé szúrta. Az elutasított menedékkérelmű tunéziai migráns nehezen bizonyítható érvekkel próbálja védeni magát. Mégis könnyen lehet, hogy megússza a börtönt.
  • Szerző: WM

Elkezdődött a pere Mainzban annak a tunéziai migránsnak, akit azzal gyanúsítanak, hogy különös kegyetlenséggel kivégezte a barátnőjét idén márciusban. A vádirat szerint a fiatal pár éppen a 21 éves áldozat apjának a hálószobájában volt, amikor a 28 éves illegális bevándorló kést rántott, és a neki háttal fekvő barátnőjébe szúrta több tucatszor azt. A fiatal lány a helyszínen életét vesztette, az elkövető pedig pár órával később feladta magát a rendőrségen. A bírósági tárgyaláson egy tolmács segítségével a gyanúsított vallomást tett, de a védekezése meglehetősen zavaros és nehezen bizonyítható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A védelem emellett arra játszik, hogy bebizonyítsa: a gyilkos migráns zavart elmeállapotú, és a börtön helyett gyógykezelést akarnak kiharcolni.

A 28 éves muszlim férfi egyébként azt állítja, hogy a kapcsolatuk sosem volt felhőtlen a későbbi áldozattal. A férfi állítólag visszavágyott Olaszországba, ahol időközben egy másik nőtől született gyermeke. A fiatal barátnője azonban valamilyen indokkal mindig rábeszélte, hogy maradjon. Egyszer a tunéziai migránst a svájci határon őrizetbe is vették, mert nem voltak nála hivatalos iratok. Így ekkor sem sikerült Olaszországba jutnia. A gyanúsított a gyilkosságot azzal indokolta, hogy szerinte a barátnője egyik éjszaka elkábította és megerőszakolta őt, ráadásul mindezt videóra is vette. A végzetes éjszakán mesélte el a 21 éves lány a történteket, amin a muszlim férfi annyira bedühödött, hogy hirtelen felindulásból kést rántott, és megölte a párját.

A szóban forgó videó soha nem került elő. A fiatal áldozat édesanyja a vallomás alatt zokogni kezdett a tárgyalóteremben, ahol ekkor rövid szünetet kellett tartani. Az ítélet az év végén várható.

És ezeket olvastad már?