KÜLFÖLD

3 év börtönre ítélhetnek 12 embert egy videó miatt!

A dán rendőrség korábban azt tanácsolta a nyilvánosságnak, hogy senki ne nézze meg a videót és ha valakinek a birtokában van, akkor törölje azt. Voltak, akik ezt nem tették meg.
címkék:
  • Szerző: SZM

A saját sátrukban, bestiális módon lefejeztek Marokkóban egy norvég és egy dán lányt karácsony előtt. Erről annak idején a %% is beszámolt, amint arról is, hogy a tettesek közül többen hűséget esküdtek az Iszlám Államnak. A gyilkosok a szörnyű cselekményről még képeket és videót is készítettek, sőt a terrorszervezet szabadlábon lévő emberei a fotókat elküldték a lefejezett dán áldozat édesanyjának.

A dán hírszerző szolgálat (PET) korábban a szociális médiában elterjedt videót ellenőrizte, a dán rendőrség pedig azt tanácsolta a nyilvánosságnak, hogy ne nézze meg a videót és törölje, akinek a birtokába jutott.

Most azonban kiderült, hogy 14 dán, közöttük 6 kiskorú mégis megosztotta a videót, ezért őket akár 3 év börtönre is ítélhetik

– közölte a dán rádió.

A felnőttek közül tizenkettőt már meggyanúsítottak a "magánélet illetéktelen nyilvánosságra hozatala" miatt, két főt pedig azzal, hogy a bejegyzéseikben egyetértettek a borzalmas cselekedettel. Ez utóbbi pénzbüntetéssel vagy legfeljebb két éves szabadságvesztéssel büntethető.

A Voiceofeurope hozzátette a hírhez, hogy a videó önmagában is alkalmas volt arra, hogy elemi erejű felháborodást okozzon és ez a közhangulat vette rá a marokkói kormányt a tettesek gyors előkerítésére.

címkék:
És ezeket olvastad már?