KÜLFÖLD

3 és fél évet kaphat, mert a templomban kereste Jézust

A 22 éves férfi meggondolatlan volt, és amit tett, azt videóra vette, sőt még az internetre is feltöltötte.
  • Szerző: SZM

Ruszlan Szokolovszki sorsát az a pillanat pecsételte meg, amikor besétált Jekatyerinburg városának ortodox templomába. Ez önmagában még Oroszországban sem bűn, Ruszlan azonban egy nagyon ritka pokémont “üldözött” a mobiljával. Ennek a figurának a neve: Jézus.

Volt annyira buta, hogy a cselekményt videóra vette, majd a felvételt megosztotta egy pokémonos Youtube-közösséggel. Onnan pedig hamar az orosz hatóságok szeme elé került.

Amint arra olvasóink is emlékezhetnek, a tavalyi Pokémon-őrület idején nagyon sok országban megtiltották a mobilos “vadászatot” szent helyeken, templomokban, így Oroszországban is.

Úgyhogy Ruszlant őrizetbe vették és vallásos hit ellen szított gyűlölettel vádolták meg. Pénteken volt az utolsó tárgyalási napja, az ügyészség pedig három és fél év börtönt kért rá. A 22 éves férfi szerint ez túlzás. Azt mondta: ha le kell ülnie a büntetést, az olyan lenne, mint azoknak a börtönbüntetése, akik Sztálin alatt a kommunizmuson való viccelődésért kerültek börtönbe. A végső döntés május 11-én várható.

Forrás: Washington Post

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?