KÜLFÖLD

Az életéért küzd a 18 hónapos csecsemő, megfertőződött a koronavírussal

Nem sok esélyt adtak az orvosai a kisfiú felépülésére. Az édesanya megtörten mesélt kisgyermeke betegségéről.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű pillanatokat kellett átélnie egy angol édesanyának, aki úgy döntött hátborzongató történetével szeretné figyelmeztetni a szülőket. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, bármilyen tünetet is produkálnak a kisgyermekek! – jelentette ki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Leah Whyte mindössze 18 hónapos csecsemőjénél nem jelentkeztek a klasszikus tünetek, mégis megfertőződött a koronavírussal.

megfertőződött a koronavírussal

Megfertőződött a koronavírus
Fotó: twitter

Így elsőre félre is diagnosztizálták, az orvosok ugyanis kezdetben azt hitték, hogy a lázas kisfiának, Logannek bakteriális fertőzése van. Csak egy rutinvizsgálat után jöttek rá, hogy koronavírusos.

Az aggódó édesanya elárulta milyen tüneteket észlelt kisfián. Logen bőre izzott a láztól és elszíneződött. Heves rosszullétek gyötörték és letargikus lett. Sírt mitha fájdalmai lennének, kiütések jelentek meg a füle mögött, a hasán és a hátán is. A lábai pedig olyan hidegek lettek, mintha megfagytak volna.

„Én és a férjem, Nathan meg voltunk rémülve, ott ülsz, nézed őt, és tehetetlennek érzed magad. Korábban mindketten megfertőződtünk és inkább újra elkaptuk volna, csak Logennek ne legyen baja. Egyszerűen csak nagyon ijesztő volt, de hálásak vagyunk a nővéreknek és az orvosoknak, akik egy kicsit megkönnyítették a helyzetet” – árulta el az édesanya a Mirror oldalának.

Az első kórházban töltött éjszaka után hazaengedték a kisbabát szüleivel. Javulni látszott az állapota, de estére heves rohamot kapott és 39,6 °C láza volt. Ismét bevitték a kórházba, ahol az orvosok attól tartottak, nem fogja túlélni a fertőzést a kisfiú, aki végül minden esélyére rácáfolt.

Egész éjjel megfigyelés alatt tartották és lélegeztetőgépre kötötték. Monitorokon figyelték az állapotát és igyekeztek levinni a lázát. Logan-t végül péntek délután hazaengedték, de továbbra is szoros megfigyelés alatt tartják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?