KÜLFÖLD

166 ezer menedékkérelmet nyújtottak be tavaly a német hatóságokhoz

Bár ez a szám alacsonyabb a 2018-ban regisztráltnál, de még így sokkal több, mint a migrációs válság előtt. A menedékkérelmek 20 százalékát egy éven aluli kisbabák nevében nyújtották be.
  • Szerző: WM

A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint tavaly egészen pontosan 165.938 menedékkérelmet nyújtottak be országosan a hatóságokhoz. Ebből 142 ezren próbálkoztak első alkalommal, a többiek egy már elutasított kérelem után, új történettel álltak elő. A tárcavezető elégedetten nyugtázta, hogy az összes menedékkérő száma csökkent 2018-hoz képest. Azonban, ha alaposabban megnézzük az elmúlt évek számait, akkor azt láthatjuk, hogy a 166 ezer kérelem még mindig sokkal több annál, mint ahányan a migrációs válság, vagyis 2014 előtt kértek menedéket Németországban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

A kétezres évek elején többször is előfordult, hogy 30 ezer alatt maradt a menedékkérők száma.

Szintén megdöbbentő részlet, hogy a 142 ezer első kérelemből 31 ezret, vagyis több mint az egy ötödét egy éven aluli babák nevében nyújtották be a szüleik. Ez úgy lehetséges, hogy a migránsok megérkezése után nem sokkal szült az édesanya, és a már Németországban született gyermeknek szeretnének menekültstátuszt szerezni. A minisztérium adatai szerint Németországban 350 ezer illegális bevándorló tartózkodik. Ez a szám azonban nem fedi teljesen a valóságot, mivel tömegével lehetnek olyanok, akik illegálisan léptek be az országba, és nem vették fel a kapcsolatot egyetlen hatósággal sem.


Ezeknek az illegális bevándorlóknak a számát megbecsülni is nagyon nehéz, erre vonatkozóan a belügyi tárca sem bocsátkozott találgatásokba.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?