KÜLFÖLD

14 ezer illegális bevándorlót szedtek le a német rendőrök a vonatokról, buszokról

Tavaly januártól novemberig több mint 14 ezer illegális bevándorlót szállítottak le a német hatóságok a nemzetközi busz és vonat járatokról. Egy európai bírósági ítélet miatt azonban idén már nem lesz ilyen egyszerû lefülelni a migránsokat.
  • Szerző: WM

A német szövetségi rendőrség jelentése szerint a tavalyi év első 11 hónapjában több mint 14 ezer embert fogtak el, akik illegális úton próbáltak meg bejutni Németország területére. Ez a szám azokra a migránsokra vonatkozik, akik az Európai Unió kívülről érkeztek, és busszal vagy vonattal próbáltak az ország területére jutni. A hivatalos közlemény szerint a legtöbben Afganisztánból, Nigériából, Irakból, Szíriából és Törökországból próbálkoztak. A német hatóságok a jövőt illetően aggodalmuknak adtak hangot, mivel egy európai bírósági ítélet szerint a schengeni övezetben hosszú távon nem lehet fenntartani a határellenőrzést. Vagyis a már a schengeni övezethez tartózó országokból érkezett buszok, vonatok utasainak útlevelét csak különleges esetben ellenőrizhetik a német rendőrök.

Egy másik hivatalos statisztikából pedig az derül ki, hogy tavaly 162 ezer új bevándorló nyújtott be menedékkérelmet a német hatóságokhoz. Bár Brüsszelben és Berlinben is szeretik hangoztatni, hogy a migrációs válság már a múlté, ez a 162 ezres szám Szeged teljes lakosságának felel meg. A közel-keleti és afrikai migránsok nagy többsége ráadásul továbbra is hivatalos iratok nélkül érkezik Európába, korukról, származásukról számtalan esetben hazudnak.

A hivatalos adatok szerint a migránsok kétharmada azonnal a kedvező német szociális rendszerbe kerül, és segélyekből tartják fenn magukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?