KÜLFÖLD

14 éves, kísérő nélküli migránsok több boltot is kiraboltak Franciaországban

A kiskorú elkövetők alig pár szót beszélnek franciául. Azt nem tudni, hogyan kerültek az országba.

Egy hétfőn tartott gyors bírósági tárgyalás után szociális gondozásba került két 14 éves, kísérő nélküli marokkói migráns, aki több boltot is kirabolt a Franciaország középső részén található Limogesben (Limousin régió) – írja Le Populaire francia napilap internetes kiadása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség tájékoztatása szerint a kiskorú migránsok egymástól külön, más-más helyszínen törtek be boltokba, de mivel az események szinte egy időben történtek, feltételezhető, hogy kapcsolat van közöttük.

Az első betörésre január 16-án, szombaton hajnali 1 óra 35 perckor került sor. A rendőrséget „betöréses zajok” miatt riasztották. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy egy fodrászszalonba, egy gyógyszertárba, valamint egy étterembe történt illetéktelen behatolás. A környéket átvizsgálva végül egy utcán parkoló személyautó alatt találták meg az elkövetőt, aki egy kalapácsot szorongatott, a felkarja pedig vérzett. Letartóztatásakor sok pénzérme hullott ki a kabátjából.

A történtek után 90 perccel egy másik, nagyon hasonló ügyben kaptak riasztást a rendőrök. Ebben az esetben egy utcai kifőzde pavilonjába törtek be. A helyszínre érkező járőrök tetten érték az elkövetőt, akiről kiderült, hogy a társához hasonlóan 14 éves marokkói migráns.

A két kiskorú elkövető alig pár szót beszél franciául. Az egyikük végig azt ismételgette a kihallgatása során, hogy „nigger az anyád”.

A bíróság tehetetlen volt az üggyel kapcsolatban, mivel az elkövetők nem büntethetőek az életkoruk miatt. Arról semmit sem tudni, hogy mit keresnek Franciaországban. Az ügyészség javaslatára mindketten szociális gondozásba kerültek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?