KÜLFÖLD

13 éves fiú verekedett össze a rendőrökkel a forgalmas pályaudvaron

Megdöbbentő támadásra került sor a svájci Sankt Gallen városában. A libanoni származású migránsok azért váltak erőszakossá, mert a járőrök szerint nem tartották be a koronavírus miatt hozott szabályokat. A legfiatalabb elkövető mindössze 13 éves.
  • Szerző: WM

A Sankt Gallen-i rendőrség közlése szerint a város pályaudvarán tartózkodott egy fiatalokból álló ötfős csoport, akik nem tartottak egymástól megfelelő távolságot, s amikor a járőrök figyelmeztették őket, agresszívvá váltak. A tinibanda előbb csak fenyegetőzött és szidalmazta a rendőröket, majd ketten rá is támadtak az egyenruhásokra – írja a svájci Blick.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.
Fotó: AFP/DPA

A rendőrség szerint egy 13 és egy 17 éves libanoni származású migráns az elkövető, akiknek ráadásul nem most volt először dolguk a rendőrséggel. Dulakodás közben a 13 éves bevándorló a földre került az egyik járőrrel, erre a 17 éves támadó megpróbálta fejbe rúgni a rendőrt. Szerencsére még időben közbe tudott lépni a pályaudvar egyik biztonsági őre, aki segítette a rendőröknek helyszínen tartani a fiatalokat az erősítés kiérkezéséig. Végül négy fiatalt állítottak elő, akik ellen eljárást is indítottak.

És ezeket olvastad már?