KÜLFÖLD

13 éves a legfiatalabb áldozata az erőszakoló iraki migránsnak

Két fiatal lány szexuális zaklatásával és két fiú megverésével, kirablásával gyanúsítja a tübingeni rendőrség azt a 28 éves iraki migránst, akit a napokban sikerült rendőrkézre keríteni.
  • Szerző: WM

Sajtótájékoztató keretében jelentette be a német rendőrség, hogy több hónapnyi nyomozás után sikerült elfogni egy iraki migránst, akit többféle bűncselekmény elkövetésével is vádolnak. Az első ismert esetre tavaly decemberben került sor, amikor a 28 éves bevándorló egy akkor még csak 13 éves kislányt csalogatott fel a lakására, ahol szexuálisan zaklatta őt. Négy héttel később, vagyis már idén januárban pedig egy 16 éves diáklány volt az áldozat, akit viszont a lakásán már meg is erőszakolt, miután alkohollal és droggal elkábította.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elkövető felkutatásában sokat segítette a nyomozóknak egy augusztusi eset. A 28 éves iraki akkor egy 14 éves fiút rugdosott meg, követelve, hogy adja oda neki a baseball sapkáját. A fiatal áldozattal volt egy 12 éves fiú is, akinek pedig a vezeték nélküli hangszóróját vette el. A rendőrség elmondta, hogy a tettest távolról ismerték az áldozatok. A nyomozóknak még így is további hónapokba tellett, amíg az iraki migráns nyomára akadtak, mivel a férfi elköltözött a bejelentett lakcíméről. Múlt csütörtökön azonban egy pályaudvaron történt igazoltatás során őrizetbe vették a férfit.

Az időközben előzetes letartóztatásba helyezett bevándorló új lakhelyén házkutatást tartottak, ahol több tárgyat is bizonyítékként lefoglaltak, és többek közt megtalálták az ellopott sapkát is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?