KÜLFÖLD

100 ezret fizetnek a világ leglustább emberének, ezt kell érte tenni

Van, amikor határozottan kifizetődő a semmittevés.
  • Szerző: Ripost

A lustaság nem éppen pozitív tulajdonság, a szerb határ közelében található Brezna azonban minden más településnél lazábban áll a kérdéshez: Ők ugyanis minden évben fizetnek a világ leglustább emberének! S hogy ez mennyire nem vicc, azt a 300 eurós (104 ezer forint) pénzjutalom is bizonyítja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A napokban indult megmérettetés során a versenyzőknek csupán annyit kellett tenniük, hogy lusta emberhez híven egész nap ágyban kell maradniuk. Egyszerűnek tűnhet ez a feladat, azonban aki valóban győzni akar, annak napokig, vagy akár egy hétig is ki kell tartania ebben a pozícióban úgy, hogy csak akkor kelhet fel, ha mosdóba kell mennie – írja a Republicworld.

Van, amikor a lustaság kifizetődő (Képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay.com

A versenyt hagyományosan Breznában rendezik meg, ahol évről-évre egyre több lelkes vállalkozó méretteti meg magát. Tavaly a pandémia miatt elmaradt ugyan a verseny, ám 2019-ben azonban a leglustább ember díjáért kereken hét napig kellett ágyban maradnia a győztesnek, ami semmiképpen sem tűnik könnyű dolognak. De ki tudja, idén talán még több ideig kell kitartania a lusták leendő királyának, aminél valljuk be a kemény munkával eltöltött mindennapok is érdekesebbnek tűnnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?