KÜLFÖLD

10 koronavírussal fertőzött migránst regisztráltak Németországban!

A tömeges és illegális migráció nem, de a koronavírus gyors terjedése már elég nyomos ok volt Németország számára, hogy lezárja az határait.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának (UNHCR) adataira hivatkozva a Reuters hírügynökség arról ír, hogy 10 olyan koronavírussal fertőzött migránst regisztráltak kedden, akik a közelmúltban érkeztek és nyújtották be a menekültkérelmüket Németországban.

Menekültek befogadása melletti szimpátiatüntetés a német Neuhof városában. (Photo: Andreas Arnold/dpa)

„Ma reggel 10 koronavírusos menedékkérőt regisztráltunk Németországban. Ezek az emberek kivétel nélkül mind menedékkérők.” – fogalmazott Andrej Mahecic, az UNCHR szóvivője, aki azt is elárulta, hogy a tíz esetet három nagyvárosban: Münchenben, Berlinben és Heidelbergben regisztrálták.

Az fertőzött menedékkérők miatt tartott sajtótájékoztatóján Mahecic arra kérte az európai országok vezetőit, hogy a koronavírusos migránsokat ugyanolyan ellátásba részesítsék, mint a saját állampolgáraikat.

Az új kínai koronavírussal fertőzött migránsokat alig 24 órával azt követően regisztrálták, hogy Németország 5 szomszédos országával (Ausztria, Franciaország, Luxemburg és Dánia) is lezárta a közös határait a civil autóforgalom előtt. (Az előbb említett határokon csak és kizárólag a teherforgalmat engedik át a határőrök, hogy az áruellátás zavartalan maradjon.)

Múlt hét végén Angela Merkel német kancellár arra figyelmeztette a németeket, hogy az új kínai koronavírus-járvány végére az ország lakosságának a hatvan-hetven százaléka is megfertőződhet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?