Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.06.22.

Krimibe illó jelenetek a görög-török határon

Hét pakisztáni bevándorlót szállított az az autó, amely csütörtökön késő este éppen csak átlépte a törökországi szárazföldi határt és balesetet szenvedett Észak-Görögországban

A gépjárművet egy 20 éves szíriai férfi vezette, akinek nem volt jogosítványa. Egy ember meghalt, hatan megsérültek a balesetben.

A rendfenntartók szerint az autó Thesszalonikibe szállította volna az illegális migránsokat. A baleset akkor történt, amikor az egyik görögországi autópálya rendőri ellenőrző pontjánál a gépjármű nem volt hajlandó megállni, ami miatt az autót a tisztviselők üldözőbe vették, a száguldozás során a 20 éves sofőr pedig elvesztette uralmát a gépkocsi felett. A balesetben az egyik migráns életét vesztette, hatan pedig megsérültek.

Az embercsempész sofőr könnyebb sérüléssel megúszta az incidenst. Kiderült, hogy szíriai állampolgár és, hogy nincs vezetői engedélye. A rendőrség azt is közölte, hogy az autót a hónap elején Thesszalonikiben lopták el.

A görög belpolitikában egyértelmű az éles váltás, a néhány hónapja hivatalba lépett új jobboldali kormány bekeményített migránsügyben. Nemcsak a görög-török határon álltak keményen ellen még a koronavírus járvány előtt a migránsok áradatának, de magyar hasonlattal élve ők is elfogadtak egy Stop Soros! törvényt. Vagyis regisztrációra, pénzügyi forrásaik feltárására köteleztek minden NGO-t.

A görög kormány az elmúlt héten 22 migránstámogató szervezet működését tiltotta be. Ennek törvényes oka az volt, hogy ezek az NGO-k elmulasztották a számukra előírt regisztráció június 14-i dátumát.

2015, vagyis a nagy nemzetközi migránsválság kezdete óta mintegy 40 külföldről pénzelt, jelentős részben Soros György zsoldjában álló NGO tevékenykedik az országban. Egy néhány hete elfogadott új törvény értelmében mindannyiuknak regisztrálniuk kell, ezt mulasztotta el a betiltott 22 NGO.

A szigorúbb törvény elfogadásához kétség kívül hozzájárult, hogy az elmúlt hónapokban szinte naponta számolt be a média migránsok által elkövetett erőszakos cselekményekről Görögországban. Ma mintegy 50 000 migráns tartózkodik az Égei-tengeri szigeteken és az ország kontinentális részén. A kormány egyre gyakrabban a külföldről pénzelt szervezeteket is felelősnek tartja a kirobbanó erőszakos cselekedetek miatt.

A Kyriakos Mitsotakis vezette konzervatív görög kormány átfogó pénzügyi vizsgálatot indított az országban működő nem kormányzati szervezetekkel (NGO) szemben, hogy pontosabb képet kapjanak a finanszírozási hátterükről – írta a Proto Thema görög hírportál.

A vizsgálat célja, hogy feltárják milyen forrásokból működnek ezek az NGO-k, illetve a bevételeik mennyire vannak összhangban a kiadásaikkal. A hatóságok azzal számolnak, hogy ősz végére minden egyes civilszervezet pénzügyeit át tudják majd világítani. Hangsúlyozták, hogy már a legkisebb ellentmondás esetén is megteszik a szükséges jogi lépéseket, mert a jelenlegi zavaros helyzet nem fenntartható.

Koumoutsakos migránsügyi miniszter-helyettes beszámolt arról is, hogy egyes nem kormányzati szervezetek az égei-tengeri menekültek ügyét arra használták fel, hogy közvetlenül az EU-tól szerezzenek pénzt . “Néhányan úgy viselkedtek, mint a piócák” – mondta a miniszterelnök-helyettes a Protothema rádióállomásnak.

2017 nyarától kezdve az EU már nem finanszírozta azokat a nem kormányzati szervezeteket, amelyek menekültekkel foglalkoznak az égei-tengeri görög szigeteken. Görögország korábban többször panaszt emelt a NGO-knak közvetlenül utalt EU-pénz ügyében. Kormányzati politikusok azt mondták, hogy ennek üzenete az, mintha Görögország egy harmadik világbeli ország lenne, amely maga nem tudja ellátni a menekültek gondozását. Ezért is kerül ez a pénz ma már egyenesen a görög államhoz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes felvétel, így törtek rommá az autók a repülőtérre vezető úton - videó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra