HARCÉL

Kósa Lajos: Megvalósult az, amit mi sosem mertünk elhinni

Borkai kilépett a Fideszből, de Győrben is lesz még ennek szerintem konzekvenciája. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke volt Bayer Zsolt vendége a Hír Tv Bayer show című műsorában.
  • Szerző: RIPOST

„Nekem az tűnik a legjobb vezérelvnek, hogy ha azt mondom, hogy megvalósult az, amit mi sosem mertünk elhinni. Ellent mondott a józan észnek és a politikai várakozásainknak, hogy a szélsőliberálisok át fognak szavazni a nyilasokra és a nyilasok a szélsőliberálisokra. Ugye az előző 30 év nem erről szólt. Hanem arról, hogyha valaki csak félreérthető módon ejtett ki valami – egyébként teljesen közhasználatú – magyar szót, akkor az már valóságos nácizmus volt” – foglalta össze Kósa Lajos.

Győr és Mohács eseményeinek kapcsán pedig az újraválasztás lehetősége került szóba. Hiszen előbbiben a Borkai-ügy, míg utóbbiban Szeku József polgármester úr halála nehezítette a döntést.

„Borkai kilépett a Fideszből, de Győrben is lesz még ennek szerintem konzekvenciája. Mert az egy megfontolandó kérdés, hogy akarja-e egy polgármester olyan helyzetbe hozni a saját városát, amilyenbe most Győr került. Én szerintem ez nem helyes. Tehát, az a helyzet, hogy egy tisztességes választás egyenlő feltételekkel sokkal jobbat tenne Győrnek és neki is, mint bármilyen halogató magatartás” – fogalmazott Kósa Lajos.

Hozzátette: „Ez a helyzet Mohácson is, ott Szeku József halála miatt a szocialisták egyedül maradtak, az LMP, a Momentum és a Jobbik is felszólította, hogy lehessen megismételni a választást. Tehát, mihelyt lehet tisztességes választást tartani, ott is meg kell ismételni” – hangoztatta Kósa Lajos.

A teljes adás itt tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?