POLITIK

Koronavírusos migránsok miatt kiürítik a calais-i tábort

Mintegy 600-650 ember tartózkodik jelenleg a calais-i táborban és két bevándorlónak is pozitív lett a koronavírus tesztje.
címkék:
  • Szerző: M.M.

A francia hatóságok hiába számolják fel negyedévente Calais-ban a migránstábort, folyamatosan érkeznek a bevándorlók, akik újra sátrat vernek, s várják az alkalmat, hogy a tengeren keresztül átjussanak Angliába. A francia kormány már többször is megpróbálta felszámolni a dzsungelnek is nevezett tábort, de mindhiába. Jelenleg is mintegy 600-650 migráns tartózkodik itt.

A hatóságok nemrég úgy döntöttek, hogy a migránsokat a koronavírus miatt kiürült szállodákba és sportcsarnokokba szállítják. Ám a kitelepítés megkezdése előtt kiderült, hogy két személy is koronavírusos – írja a 20 minutes francia hírportál.

A két koronavírussal fertőzött személyt azonnal elkülönítették. Összességében mintegy húsz, direkt erre a célra kialakított helyiség áll rendelkezésre arra az esetre, ha további megbetegedések is lennének.

Franciaországban szinte megállíthatatlan ütemben terjed a koronavírus, épp ezért a migránstáborok, ahol több száz ember él összezárva, kiemelt egészségügyi kockázatot jelentenek. Emiatt a hatóságok most arra törekednek, hogy mindet felszámolják. Március végén egy párizsi migránstábort ürítettek ki, a lakókat buszokkal szállították különböző befogadó helyekre, ahol az Orvosok Határok Nélkül (Médecins Sans Frontières) nevű civil szervezet munkatársai koronavírus tesztet végeztek el rajtuk.

címkék:
És ezeket olvastad már?